آموزش ماکت سازی با فوم

مواد لازم جهت ماکت سازی با فوم:

۱ -فوم/ فوم برد

۲ – چوب بالسا (بالزا)

۳ – فوم و مقوا / مقوا ماکت سازی

۴- مواد شکل پذیر ( گچ / کاغذ و چسب چوب / خمیر ماکت سازی/ فوم های تزریقی/ طلق های شکل پذیر )

۵ – پارچه و نخ برای سازه های پوسته ای

۶- اجزای آماده ماکت سازی مثل در/ پنجره / انسان /درخت /سنگ/ چمن /مبلمان / …

دانستنی ها ماکت سازی با فوم

توضیحات وسایل مورد نیاز جهت ماکت سازی با فوم:

۱_فوم با توجه به مقیاس و ضخامت دیوار انتخاب می شود . فوم دارای ضخامت های مختلفی است و در انواع رنگ ها در بازار موجود است که باید با توجه به نیاز خود فوم مورد نظر را انتخاب نمایید.

مثلا اگر مقیاس شما یک به صد است ضخامت دیوار خارجی معمولا ۳ میلی متر است و ضخامت دیوار داخلی و جدا کننده ۲۰ یا ۱۰ میلی متر، پس شما به دو فوم به ضخامت های دو و سه میلی متر نیاز دارید.

۲_برای چسباندن فوم فقط از چسب مخصوص فوم و چسب چوب استفاده کنید.

( چسب مایع تینر داشته فوم را می خورد.)

۳_تیغ تیز: بهتر است تیغ جراحی تهیه کنید.

۴_خط کش اهنی متوسط و بزرگ.

۵_سرنگ خالی برای تزریق چسب در درز ها.

۶_تهیه پلان در مقیاس مناسب.

۷_تهیه نما های حقیقی.

۸_تهیه در و پنجره  که هم  میتوانید با استفاده از طلق و مقوا بسازید و یا به صورت آماده از بازار خریداری نمایید.

۹_چمن : می توانید از کاغذ سنباده که خود رنگ کرده اید استفاده کنید و یا از اسکاچ استفاده کنید، البته به صورت آماده هم فروخته می شود که شبیه موکت است.

۱۰_برای ساخت آسفالت از کاغذ سنباده که به رنگ خاکستری در آمده استفاده کنید یا از کاغذ رنگی خاکستری استفاده کنید.

۱۱_برای ساخت درخت راه های مختلفی وجود دارد (با فوم بسازید یا از گل سنگ و یا در ختان کوچک با توجه به مقیاس تهیه کنید.) یا بخرید..

دانستنی ها ماکت سازی با فوم
دانستنی ها ماکت سازی با فوم

آموزش ساخت درخت:

برای ساخت درخت ازفوم گل سازی که حتما رنگ آن تیره است استفاده کنید فوم اگر روشن باشد پف نمی کند .برای این کار یک پنبه را به سر یک چوب کوچک با توجه به مقیاس کار بچسبانید یا روی یک تکه کوچک از شاخه درخت بمالید و با سشوار آن را حرارت دهید صبر کنید تا پف کند از مواد رنگی هم با توجه به نوراستفاده کنید (زرد در بالاو رنگ سبز تیره در پایین پنبه استفاده کنید.)

همچنین می توانید گل سنگ خشک تهیه کنید بسیار شبیه درخت است.

درخت اسفنجی : اسفنج هایی از فوم فشرده تهیه کنید اگر رنگش سبز بود چه بهتر ولی معمولا باید متراکم باشد اگر متراکم نباشد فرم دادن آن سخت است آن را به شکل مخروط برای سرو یا کاج با توجه به مقیاس تهیه کنید.

درخت با کمک کاغذ: چند کاغذ را به صورت دایره کوچک ببرید و آن را به یک شاخه بچسبانید و یا دایره ها را از کوچک به بزرگ روی هم بچینید شبیه درخت کاج می شود.

۱- ابتدا بایستی از نماهای خود الگو تهیه کنید.

۲ –سپس دقت کنید کدام نما ها اندازه حقیقی دارند این نکته بسیار مهمی است اگر فرم پلان (برش از بالا )به شکل منحنی باشد یا اینکه بصورت مورب نسبت به خط افق است بایستی اندازه حقیقی آن را پیدا کنید.

الف) اگر پلان شما دارای شکستگی مورب است و دیوار عمود بر سطح زمین طراحی شده کافی است از قضیه فیثاغورث یا محاسبات ریاضی طول مورد نظر راپیدا کنید. ولی این کار کمی برای مبتدیان سخت است میتوان با کمک طلق و یا نخ و یا یک صفحه کاغذ انعطاف پذیر این کار را انجام داد.

ب ) اگر دیوار شما به شکل منحنی با دیوار عمود بر سطح زمین طراحی شده بایستی یا با محاسبات ریاضی این طول حقیقی را بدست آورید و یا اینکه به کمک یک کاغذ یا نخ این کار را انجام دهید.

دقت کنید برای احجام دوار از فوم های گل سازی استفاده کنید یا از یونولیت به کمک دستگاه فوم برد الگو تهیه کنید و فوم گل سازی را روی آن بچسبانید.

۳ –انتقال الگو بر روی فوم

ابتدا دقت کنید الگو با توجه به نما درست روی فوم قرار گیرد یعنی معکوس نباشد. سپس با کمک یک مداد یا اتود به آرامی روی فوم با کمک خط کش آهنی خط بکشید البته بهترین روش این است که فوم را روی میز نقشه کشی چشبانده و با کمک وسایل ترسیم خطوط را انتقال دهید.

به یاد داشته باشید اگر خط عمود نباشد کار بسیار دشوار می شود و بجای شکل مکعب منشور به دست می آورید.

راهنمایی (همیشه هر شکستگی در نما را شماره گذاری کنید و شماره ها را روی الگو بنویسید تا در زمان چسباندن کاغذ الگو بر روی فوم و انتقال بر روی پلان دچار سر درگمی نشوید.)

۴ –حالا اگر درست الگو ها را منتقل کرده اید زمان برش است.

اگر فوم ضخامت کمی دارد سعی نکنید سریع و بدون حوصله آن را ببرید بلکه آرام کاتر را روی فوم قراردهید بهتر است از تیغ جراحی استفاده کنید که داری دسته است و در برش ابتدا آرام روی فوم خط انداخته و تا انتها بروید سپس آرام آرام فشار را زیاد کرده در چند مرحله تیغ را روی فوم بکشید تا به انتها برسد.

نحوه گرفتن تیغ بسیار مهم است آن را عمود یا نزدیک به ۸۰ درجه نگهدارید در کنار آن حتما از خط کش فلزی استفاد کنید. خط کش را به اندازه پهنای تیغ عقب بکشید تا تیغ درست روی خط الگو برش را ایجاد کند.

اگر فوم پهن بود باید آرام یک بار خط بکشید و چند بار این کا را تکرار کنید.

حالا بایستی لبه کار را فارسی بر کنید. فارسی بر کردن توسط دست یا به کمک دستگاه فارسی بر انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست